wildmen

In 1989 gaven Milwaukee Wildmen het startschot voor hun eigengereide variant op psychobilly, waarin metal en verwante stijlen worden gekoppeld aan pakkende melodieën. Met ingang van de 10 inch “Blood on the Wall” in 2013 is Milwaukee uit de bandnaam gesneden, terwijl de smeuige rock n roll parelend aan glans wint.

 

In de 25 jaar dat deze scumbags podia over heel de wereld onveilig hebben gemaakt, zijn ze uitgegroeid tot een begrip in de internationale psychobilly wereld. Maar zeker niet alleen de hardcore billy liefhebber weet dit energieke trio te waarderen. Ook bij punks, metalheads en ander gespuis gooien ze hoge ogen! En niet zonder reden: als geen ander weten ze de vibe van pure rock&roll, punk en psychobilly te mixen zonder daarbij te vervallen in clichématige 3 akkoorden pomprock. Puur, onversneden, compromisloos en met een vrachtlading aan passie.

 

Van Moskou tot LA, van Kemi in Lapland tot Barcelona, Wildmen always deliver! Met alle originele bandleden nog aan boord door een eenvoudig en beproefd recept: geen ego’s, geen gelul, geen gedoe. Geen winstbejag, geen megalomane plannen, doen waar je voor staat en altijd zorgen dat de pikken dezelfde kant op wijzen.

In de afgelopen jaren zijn 7 cd’s uitgebracht en verschenen nummers van de band op talloze compilatie albums. 1 juli 2013 is “Blood on the wall” released op Drunkabilly Records.