no image added yet.

Muziek

De invloeden voor Hilton Dive zijn uiteenlopend. Een unieke combinatie van metalcore, trash en postmetal is een pakkende omschrijving. Bands als Cult of Luna, Mastodon, The Ocean, Burst, Opeth, Pantera, Slayer staan regelmatig op een respectabel volume in de huiskamers. Verder kenmerkt Hilton Dive zich door een rauw en hard stemgeluid van Pim van Zuilen dat in combinatie met het complexe, maar toch ook melodieuze gitaarwerk een aanslag doet op je nekspieren. De ritmesectie ondersteund op pompende en agressieve wijze en maakt het geheel compleet en alles behalve standaard.

 

De demo ‘Hilton Dive’ is een goede eerste referentie, maar het podium is de beste plek om te genieten van deze genadeloze band.

Agressie en subtiliteit gaan slechts zelden zo goed samen. Hilton Dive is een band om in de toekomst rekening mee te houden !

Geschiedenis

Hilton Dive is gestart waar de hardcore metalband “Anguish” ophield met bestaan.

Na twee demo’s en een tiental optredens, besluit men te stoppen en een andere muzikale weg in te slaan. De ambitie om samen muziek te maken is echter nog lang niet verdwenen; bassist Michael van Loon en drummer Gijs Joosen vinden in Pim van Zuilen en Koen Koniuszek de partners om een nieuwe band te beginnen. Hilton Dive is geboren!

De honger om rauwe en harde muziek te spelen is bij iedereen sterk aanwezig. In de repetities klikt het dan ook direct, de chemie is goed en de wilskracht tilt de band snel naar een hoog niveau. Eind 2008 is er genoeg materiaal geschreven voor het eerste demo en deze ziet het licht onder de naam ‘Hilton Dive’.

Hilton Dive:

www.hiltondive.nl

Pim van Zuilen (zang, gitaar)

Michael van Loon (Bas)

Koen Koniuszek (gitaar)

gijs joossen ( drums )

 

Recensie

First gig 10th of february 2009 Avenue, Breda

Hilton Dive opent niet alleen het spektakel, het speelt ook zijn eerste optreden in de nog prille carrière. Ze maken meteen duidelijk dat het menens is. De metal is lomp, hard, vuig en zit vol tempowisselingen waardoor het progressief en niet alledaags klinkt.

De songs hebben een kop en een staart, maar Hilton Dive heeft vooral Pim van Zuilen achter de microfoon. Met een strot als de zijne zou je bijna spreken van een zegening. Bovenal staat er een frontman die vol power en overtuigingskracht laat zien dat dit een band is waar rekening mee gehouden moet worden. Natuurlijk zijn er schoonheidsfoutjes te ontdekken, met name de ritmesectie laat hier en daar te wensen over en de complexe gitaarpartijen zijn soms rommelig, maar dat is azijnpissen. Breda is een vette band rijker en

Hilton Dive debuteert op indrukwekkende wijze. Men is gewaarschuwd!hilton dive